Alkalmassági

Beiskolázási tájékoztató

Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma

OM azonosító: 203481

9700 Szombathely, Szarka Zoltán u. 3.

 
Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma az Illés Sportalapítvány által fenntartott 4 évfolyamos gimnázium (sportiskolai kerettanterv), amely kizárólag az Illés Labdarúgó Akadémia igazolt vidéki versenyzői számára kollégiumot is biztosít. Az intézmény működése a profi labdarúgó utánpótlás-nevelés köré épül (férfi, női), a diákok iskolai teljesítményének maximális támogatásával. Az intézmény filozófiája a tanárok, edzők, diákok, szülők együttműködésén alapszik. A profi sportban nélkülözhetetlen idegennyelv tanulást kiemelten támogatjuk (angol, német). Továbbtanulási szándék esetén fakultációkon segítjük a cél elérésében diákjainkat.
Felvételi eljárás: A felvételi eljárásnak nem része a központi írásbeli vizsga. A felvételi eljárás alapkövetelménye a labdarúgás sportági alkalmassági vizsga. A jelentkezési lap letölthető: https://www.illesgimnazium.hu/gimnazium/gimnaziumi-alkalmassagi/ A gyakorlati vizsga a következőket öleli fel:
  • mozgáskoordináció
  • labdatechnika, játékügyesség
  • játékérettség.
A végső sorrend kialakításánál – a sportági alkalmasság mellett – a 7. évvégi és a 8. félévi tanulmányi eredményeket is figyelembe vesszük (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegennyelv, testnevelés). A gimnáziumi tanulmányok megkezdésének további feltétele, hogy a tanuló az Illés Sport Alapítvány igazolt labdarúgója legyen.