Bemutatkozás

Mi nem csupán focistákat szeretnénk nevelni,
hanem boldog, sikeres EMBEREKET,
akik kiválóan fociznak!

Az Illés Labdarúgó Akadémia 2021-ben mérföldkőhöz érkezett. Hatalmas infrastruktúrával és női szakággal bővült. Ezzel egy időben az Illés Sport Alapítvány gimnázium és kollégium alapítását határozta el.
Kilenc nagyméretű és három kisméretű focipálya – sötétedés után kivilágítva – veszi körül a négyszintes központi épületet és a női szakág otthonául szolgáló épületrészt. A hatalmas konditerem, a fizikoterápiás helyiségek, a jégkamra, az orvosi szobák, az öltözők a XXI. század kényelmét és az élsport támogató feltételrendszerét nyújtják az akadémistáknak. 
Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma 2021-ben indult.
A közös igazgatású intézmény kollégiuma már az év elején megkezdte működését, amelynek lakói csak az Illés Labdarúgó Akadémia igazolt játékosai lehetnek. A kollégium a központi épület első és második emeletén található, 100 akadémista diáknak, fiú és leány épületszárnyban, kétágyas, fürdőszobás szobákban biztosítja a nyugodt pihenést és tanulást.
A gimnázium a 2021/22-es tanév szeptemberében – felmenő rendszerben – a kilencedik évfolyammal kezdte meg nevelő, oktató munkáját. Minden tanévben egy újabb évfolyammal bővül a diáklétszám és ezzel párhuzamosan a tantestület létszáma is.  A gimnázium a diákok, tanárok és edzők szoros együttműködésére épül. Az iskola egy közoktatási rendszerű sportiskola. A tanterve egy klasszikus gimnázium tanterve, amely az érettségin túl a továbbtanulásra és a felelősségteljes felnőtt életre igyekszik felkészíteni diákjait.
Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma minden lehetséges eszközzel támogatja diákjai sikeres labdarúgóvá válását, ezért a gimnáziumban a tanítás, az edzések és a mérkőzések köré szerveződik.
Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma korszerű tárgyi feltételek biztosításával és felkészült, elhivatott pedagógusok együttműködésével segíti a tanulókat. Lehetőséget ad arra, hogy a labdarúgók az érettségi tantárgyakat – magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, informatika – csoportbontásban (8-11 fő) tanulják. Kiemelt az idegennyelvek szerepe. Az angol és német nyelv hatékony tanulását belső vizsgák segítik. A két idegen nyelvet heti 5 órában, nyelvi szintfelmérés alapján, kis létszámú csoportban tanulják a diákok. A labdarúgás extra elfoglaltságai (válogatott mérkőzés, edzőtábor stb.) miatt kieső órák ismereteit felzárkóztató sávban, kötelezően pótolják a diákok, a pedagógusok akár egyénileg is foglalkoznak a diákokkal. A gimnázium és a kollégium nevelőtestülete nagy figyelmet fordít arra, hogy az állandó együttlét és versenyhelyzet oldására az iskola tanórán kívüli programjait – ünnepségek, élményközpontú tanórák – Szombathely nevezetes helyszíneire vagy a városon kívülre (pl. Ják, Kőszeg) szervezze.