A megyei döntőben sem találtak legyőzőre az Illéses lányok

A megyei döntőben sem találtak legyőzőre az Illéses lányok

Az Illés Akadémia Gimnáziuma az országos döntőbe jutott!

A III-IV. korcsoportos leányok után ezúttal a középiskolásokon, azaz az V-VI. korcsoportos diákokon volt a sor, hogy összemérjék erejüket egymással a diákolimpiai sorozatban. Ebben az esztendőben gimnáziumunk is elindult a küzdelmeken. Ennek első köre a városi előselejtező volt az Illés Akadémia nagy műfüves pályáján. Itt két mérkőzést vívtak a lányok, melyeket magabiztosan meg is nyertek és csoportjuk első helyén jutottak tovább a következő fordulóba. Ez a hálóőrünket, Bényei Bernadettet is soraiban tudó Herman együttesének is sikerült, ők csoportmásodikként kvalifikálták magukat a városi döntőbe.

Ennek a Haladás VSE Kenderesi úti sporttelepe adott otthont és ugyancsak két találkozót játszottak a mieink. A veretlenségi széria ekkor sem szakadt meg, a Lengyel Miklós vezette csapat újfent hibátlan maradt, így már egy aranyéremmel a nyakában várhatta a folytatást.

Ma pedig következhetett a megyei finálé, ahol iskolánk a Kereskedelmi (korábbi Orlay) csapatával, valamint szentgotthárdi ellenféllel küzdött meg. A lányok most is felszabadultan, a játékot élvezve futballoztak, melynek gyümölcseként a korábbiakhoz hasonlóan két győzelmet arattak és így indulási jogot szereztek a május 17-19. között Zalaegerszegen megrendezésre kerülő országos döntőben.

Az Alasz Hanna, Bukor Zoé, Gyócs-Németh Cintia, Kleinert Petra, Kocsi Petra, Mesterházy Ivett, Müller Zsófia, Németh Zonga, Sági Fruzsina, Szabó Liliána, Tóth Bianka összetételű csapatot Lengyel Miklós testnevelőtanár készítette fel a megmérettetésekre.