Alaposan felpörögtek az események

Alaposan felpörögtek az események

A 2006-os születésű Katona Istvánnak nincs ideje unatkozni, ugyanis egyszerre négy helyen is bizonyítania kell. A felsorolást az U17-es válogatott spanyolországi edzőtáborozásával indítottuk akadémiánk tehetséges támadójával.

Őszintén szólva jó és rossz emlékeim is vannak a San Pedro del Pintarban eltöltött bő egy héttel kapcsolatban. Sajnos az edzőtábor elején összeszedtem egy lázzal járó megfázásos betegséget, így nem tudtam annyi játékpercet kapni a mérkőzéseken, mint amennyit szerettem volna. Szerencsére viszonylag gyorsan felépültem és csak az írek elleni, amúgy 1–0-ra elveszített első meccset kellett kihagynom. Azt követően pedig már az edzéseket is elkezdhettem.

Az írekkel vívott második, 0–0-ra végződő derbin pedig a 63. percben pályára is küldött Belvon Attila szövetségi edző.

Úgy érzem, hogy a betegségből  kilábalva megtettem minden olyat ezen a mérkőzésen, amit elvártak tőlem. Sajnos az erő kissé hiányzott a játékomból, jóval fáradékonyabb voltam a megszokottnál. Ettől függetlenül pozitív visszajelzést kaptam a szakmai stábtól. Ugyanez igaz egyébként a skótok ellen 1–0-ra megnyert meccsre is, amelynek a 68. percében léphettem pályára. Ha teljesen egészséges vagyok, akkor Belvon Attila elmondása szerint több lehetőséget kaptam volna. Másként forgatta volna a centereket. Én azonban így sem vagyok elégedetlen.

Milyenek voltak az ellenfelek?

Jó csapat volt mind a kettő. Fizikálisan erős, komoly együttesekben szereplő játékosokkal álltak fel. Inkább a küzdelem jellemezte a meccseket, és nem a technikás futball. A britekere jellemző stílusban ívelgették a labdát. A test a test elleni párharc egyébként nekem fekszik is. Összességében jó emlékekeim maradtak az Európa-bajnoki felkészülésbe illeszkedő edzőtáborról.

Itthon aztán bekapcsolódhattál a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatának programjába és a Siófok elleni bajnokin 19-es számú mezben a keret tagja lehettél.

Hirtelen jött ez az egész, de nagyon örültem neki. Ezentúl is elszántan fogok dolgozni azért, hogy minél többször megtörténjen ez velem. De úgy gondolom, hogy először az akadémiánk U19-es csapatában kell hétről hétre bizonyítanom, mert az jelentheti az alapot a felnőtt kerethez.

Emellett pedig a tanulásra is oda kell figyelned. Hogyan tudod ezeket a fontos dolgokat összeegyeztetni?

Szerencsére az akadémiánkon működő gimnázium támogat mindenben. Nagyon sok segítséget kapok. Igazából a „fontosabb” órákra – matek, töri – megpróbálok mindig bejárni. Szerintem jól megy a tanulás, de a tanárainknak is igen komoly részük van ebben.  De szerintem közösen minden problémát meg tudunk oldani. Ez olyan, mint a foci: csapatjáték.