Egészséges ételek

Egészséges ételek

Az Illés Akadémia Kollégiuma egészségnapot tartott.

Mik azok az egyszerű ételek, amelyeket otthon akár reggelire, akár uzsonnára vagy egy könnyű vacsorára is el tudunk készíteni? – tehette fel a kérdést dr. Scheidné dr. Nagy-Tóth Erika az Illés Akadémia kollégistáinak. Ők pedig nem csak választ, hanem gyakorlati példákat is kaphattak.

A „főszereplők” a tojás, a tonhal és az avokádó voltak – illetve az ezekből az alapanyagokból készült krémek. Mindezek pirítósra kerültek, melléjük-rájuk pedig paradicsomot, újhagymát és olívabogyót kaptak a kóstolók.

A gyerekek rendkívül érdeklődőek voltak, beszélgettünk arról, hogyan is készülnek ezek az egészséges ételek. A tonhalkrém fehérjetartalma magas, omega-3 zsírsavai pedig támogatják a szív, az agy és a szem egészségét. A tojáskrém teljesértékű fehérje, gazdag B- és D-vitaminban. Az avokádókrém gazdag monotelítetlen zsírsavakban és káliumban, magas a rosttartalma, B-, E- és K-vitaminbevitelünkhöz is hozzájárul. Átvettük az elkészítési módot mindegyiknél, így még könnyebben rögzülhettek a résztvevőkben az átadott információk

– mondta a szervező, dr. Scheidné dr. Nagy-Tóth Erika kollégiumi nevelő.