Évzárót tartott az Illés Akadémia Gimnáziuma

Évzárót tartott az Illés Akadémia Gimnáziuma

Kezdetét vette a vakáció.

Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma történetében a második évzáróra került sor, hiszen az intézmény 2021 augusztusának végén nyitotta meg kapuját.

Az évzárón közösen énekelték el a Himnuszt a szülők, a diákok, a tantestület és a meghívott vendégek, majd a 10. osztályból Mesterházy Ivett, Tóth Bianka és Németh Zonga tartott évértékelő beszédet, amelyben kiemelték az iskola, az edzések és a mérkőzések körforgását, az október 23-i és a március 15-i megemlékezéseket, a belső nyelvvizsgát, az osztálykirándulást és a sportnapot.

A kiemelkedően teljesítő diákjaink közül a 9. osztályból

– kimagasló tanulmányi eredményéért tantestületi dicséretben részesült Müller Zsófia

– tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért tantestületi dicséretben részesült Csalló Kristóf

– tanulmányi eredményéért igazgatói dicséretben részesül Giczi Kata

míg a 10. osztályból

– kimagasló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért tantestületi dicséretben részesült Mesterházy Ivett

– kimagasló tanulmányi eredményéért igazgatói dicséreben részesült Tóth Bianka.

Károly Frigyes „természetesen” a sportból hozott hasonlatot, amikor tanévzáró gondolatait megosztotta a résztvevőkkel.

A legnagyobb sporteseményeket általában négy évente rendezik meg, azaz négy év van felkészülni a nagy versenyekre. A középiskola legnagyobb eseményére, a gimnáziumi érettségire való felkészülésre is négy év áll rendelkezésre. Az első két év az alapozásról szól. Hozzá kell szokni a terheléshez, új ismereteket kell elsajátítani, közben kvalifikálni kell az újabb továbblépéshez. Gimnáziumunkban is a 9. és a 10. évfolyam az alapozás, majd a 11., 12. évfolyamok kihívása a formába hozás lesz. És a végén a megmérettetés, az érettségi.

Gimnáziumunk igazgatója kiemelte: mind az iskolapadban, mind a játéktéren helytálltak a diákok.

Bár a tanév végére nagyon elfáradtatok, remekül helytálltatok, amit mutat 4,0-es iskolaátlag. Sokat okosodtatok, érettebbek lettetek, fejlődtetek. Vannak, akik az iskolában nyújtottak kiemelkedőt, vannak, akik bajnokságot nyertek, mások válogatottak lettek. Van már NB I-es leány és NB II-es fiú tanulónk is. Olyan is van, aki mind a labdarúgásban, mind az iskolában példaként szolgálhat. Gratulálok nekik, edzőiknek, tanáraiknak!

Még áprilisban tartott konferenciát az Illés Akadémia Gimnáziuma. Az itt elhangzott visszajelzéseket – amelyek kiemelik gimnáziumunk egyediségét – ismételte el Károly Frigyes.

Köszönöm a nevetekben és szüleitek nevében is az Illés Sportalapítvány és az Illés Labdarúgó Akadémia vezetésének az egész éves támogatását, ami lehetővé tette, hogy a magyarországi kiemelt státuszú akadémiák között is egyedi lehetőségeket biztosítottak számotokra ebben a gimnáziumba a  kiscsoportos oktatással, a felzárkóztatások és a belső vizsgák lehetőségével – amint ezt Sárközy István, a Honvédelmi Minisztérium Sportállamtitkárságának ellenőre és Zsiga Gyula a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás igazgatója is kiemelte nálunk tett látogatásukkor.