Ezért a kekszroládért minden Mikulás utat keresne a kéményen át!
Dr. Barityné Házi Ottilia vezetésével konyhai tudásukról is számot adhattak az Illés Akadémia kollégistái. Ugyanis Otti néni irányításával a manólányok Mikulásváró süteményt készítettek. Na jó, még a hóesés előtt a szakmai stáb is befutott, hogy teszteljék a finomságot – a minőség-ellenőrzés mégiscsak fontos feladat, nem lehet akárkire bízni!
Az alapanyag-beszerzéstől az a megterített asztalig minden folyamatot a lányok végeztek Otti néni vigyázó tekintete mellett, aki igazán büszke lehet a tanítványaira. Az éjjel pedig a Mikulás is megérkezhet a szeretetvendégségre…
Az Illés Akadémia kollégistáinak kekszroládjának receptje:
25 dkg keksz
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
20 ml rumaroma
1 dl tej
Fentieket összegyúrjuk, majd vizezett sütőpapírra egy ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. (Ha a masszára folpackot teszünk, akkor nem ragad a tészta a nyújtófára!)
A töltelék:
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
Fentieket habosra keverjük, majd rákenjük a kinyújtott tésztára. Összegöngyöljük mint a bejglit, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat hozzá!