Sportági felvételit tartottunk az Illés Gimnáziumba jelentkezőknek

Sportági felvételit tartottunk az Illés Gimnáziumba jelentkezőknek

Fizikai felmérés: fiúknak és leányoknak.

Az Illés Gimnázium sportalkalmassági felmérésén a fiúk és leányok külön-külön mutathatták meg tudásukat. A fiúkat U15-ös stábunk: Szűcs János vezetőedző, Biegner Dániel asszisztens edző, Söptei-Kulcsár Márta erőnléti edző és Illés Bence elemző edző mérte fel.

Nem csak Vasból, hanem a szomszédos vármegyékből érkeztek, sőt, Budapestről és Mezőkövesdről is voltak jelentkezők. A bemelegítő gyakorlatokat – labdával és anélkül – Söptei-Kulcsár Márti koordinációs edzőnk vezényelte, majd T-tesztet tartottunk, hiszen a technikai tudásra és a gyorsaságra is kíváncsiak voltunk. Ezt egy kapura lövő gyakorlat követte, ahol a kivitelezést és a technikát figyeltük. Az egymás elleni játék során néztünk egy kisjátékblokkot, ahol 3:3 játszottak a srácok négy kapura, gólzónával; illetve 40X20 méteres területen 6:6 futball szerepelt a programban, mintegy kétkapus játékként. Ehhez éppen ideális volt, hogy két kapus és 18 mezőnyjátékos érkezett a felmérésre. Mi ezeknél a játékhelyzet-megoldásokat, a döntéseket és az egyéni kvalitásokat vizsgáltuk

– mondta Szűcs János.

Ami a lányokat illeti, ők általános labda nélküli, majd labdás bemelegítéssel kezdtek: utóbbinál a passzok, ívelések kerültek előtérbe. A folytatásban ún. Agility-teszt várt a játékosokra, melynek szintén volt labdás, valamint anélküli változata is. A negyedik állomás aztán egyértelműen az ívelésekről szólt: 10, 15, valamint 20 méterről kellett kézilabdakapuba betalálniuk a lányoknak, méghozzá úgy, hogy a játékszer a gólvonalon túl pattanhatott csak le. Amikor ezen a „próbatételen” is túl voltak a jelentkezők, az átvételekre, valamint a passzokra került a hangsúly. A sebesség, valamint a kivitelezés egyaránt döntő faktor volt a pontozás tekintetében. Ezt követően jöhetett a 4:1 rondo, a labdatartásos játék, aki pedig éppen „pihent”, ő azt mutathatta meg, hogy miképpen megy neki a dekázás, melyet szintén pontoztak a szakmai stáb tagjai. Zárásként mérkőzésjáték következett, ahol meghatározott szempontok alapján kerültek értékelésre a játékosok. A jelentkezők pörgős, jó hangulatú felvételin vannak túl, ahol mindenki igyekezett kihozni magából a legjobbat és meggyőzni az egyes állomásokon felelős stábtagokat.